Geschiedenis

Chalet Urmel

Chalet Urmel is een typisch Zwitsers chalet met een gezellig karakter. De woning ligt in het rustige bergdorp Beatenberg(1170 meter hoogte), met vrij zicht op de Berner Alpen, de Thunersee en de dorpen in het dal. Het uitzicht vanuit de woonkamer en vanaf het balkon is fenomenaal, de drie toppen, Eiger, Monch en Jungfrau zijn volop in het zicht. Het royale balkon op het zuiden biedt de mogelijkheid om uitgebreid te genieten van de zon, en is uitstekend geschikt om te ontbijten, of heerlijk een boek te lezen. Uiteraard afhankelijk van het weer. De zuivere berglucht, het decor van de machtige toppen, de dalen en het meer ademen de sfeer van de ongeschonden natuur van het Zwitserse landschap.

Chalet Urmel boven het nevelmeer

De geschiedenis van Chalet Urmel

Chalet Urmel is in 1974 gebouwd, vlak naast de toenmalige Niederhornbahn. Dit was toen nog een stoeltjeslift uit 1946. In 1988 is deze stoeltjeslift vervangen door een gondelbahn. Hierbij is het station Beatenberg verplaatst. Nog zichtbaar is de grote parkeerplaats, die nu eigenlijk vrij weinig wordt gebruikt.

Het Chalet

Het chalet is een 2 familiehuis, met een onderverdieping en een bovenverdieping. Chalet Urmel is de hele bovenverdieping. De woning bestaat uit een woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers, een badkamer en een zolder waar priv├ęspullen staan. Deze zolder is voor gasten niet toegankelijk.

Omdat het balkon op het zuiden gelegen is heb je daar volop zon! Pas aan het eind van de middag verdwijnt deze achter het huis van de buren. Naast en achter het huis is er een kleine tuin.