Chalet Urmel

Beatenberg

wapen

Beatenberg is een dorp van ongeveer 1250 inwoners, en is gelegen op een zonneterras boven de Thunersee op ongeveer 1100 meter boven zeeniveau. Het is het langste dorp van Europa, en eigenlijk overal vanuit het dorp heb je een prachtig uitzicht over de Thunersee, en de machtige bergtoppen Eiger, MŲnch en Jungfrau.

Door de hoge ligging en het feit dat het dorp op een zuidhelling ligt heeft het veel zon uren. Vaak is het dal bedekt door wolken en kijk je vanuit het dorp, badend in de zon, op een wolkendek die het dal verbergt.

Het dorp ademt een rust uit, midden in de natuur. Voor meer dan de helft bestaat de gemeente uit bossen, voor nog eens een derde uit veeteelt. In het voor- en najaar lopen de koeien met hun koebellen in het dorp. In de zomer zijn ze hoger op de alp te vinden.

 

Activiteiten:

edelweiss

De belangrijkste activiteit in Beatenberg is genieten van de rust, het uitzicht, de natuur en de zon. Daarnaast is wandelen een activiteit bij uitstek. Naar keuze kunnen gemakkelijkere wandelingen zonder al te veel klimmen en dalen gemaakt worden of moeilijker. De vele wandelroutes zijn goed aangegeven, met een te verwachten tijdsduur. De wandelpaden zijn over het algemeen goed onderhouden. Niet alleen wandelen is mogelijk, ook fietsen, trotti-biken, paragliden, culturele uitjes, varen over het meer, en natuurlijk de uitstapjes naar bekende plekken in de buurt, zoals de Schilthorn, de Jungfraujoch of de Schinige Platte behoren tot de mogelijkheden. Welke activiteit je ook doet, altijd is het decor van de bergen, de meren en de natuur volop aanwezig. Omdat de Zwitserse keuken ook veel mogelijkheden biedt, zowel in het dorp als in de omliggende plaatsen, hoeft het hier ook niet aan te ontbreken.

In de winter is skiŽn of snowboarden een heerlijke activiteit. In het dorp is een skischool en zijn er diverse skiliften en pistes aanwezig, maar op een ruim halfuurtje rijden is er een groot skigebied in de Jungfrau Region. Voor degene die niet willen skiën of snowboarden worden de wandelpaden zo goed mogelijk geprepareerd, of is sleeën heerlijk. Na een dag in de buitenlucht is voor zowel skiërs als niet-skiërs de "apres-ski" wel verdiend.

Omgeving

Wandeltochten op de Alp

beatenberg

Beatenberg en Waldegg

skipiste

Trotti-biken vanaf de Niederhorn

© www.urmel.nl