Route

Per auto

Vanaf Basel volgt u de snelweg richting Bern en Interlaken. Sommige navigatiesystemen geven aan dat u bij Thun de snelweg moet verlaten. Dit is niet het geval, deze route leidt via een klein tolweggetje. Volg de snelweg tot Spiez en vervolgens de laatste 20 km de doorgaande 2 baans weg naar Interlaken. Vanaf Basel is het ongeveer anderhalf uur rijden tot aan Interlaken.

Vlak voor Interlaken volgt u de borden richting Beatenberg. Eerst rijdt u een stuk door de buitenwijk van Interlaken, en nadat u linksaf bent geslagen komt u op een bergweg omhoog. Fantastisch uitzicht op Interlaken en de Thunersee!

Na een kwartier rijden komt u in het dorp. Gewoon de weg volgen, todat u het verkeerbord "Niederhorn 1700 m." tegenkomt. 100 m. na dit verkeersbord is aan de rechterkant de parkeerplaats van chalet Urmel.

Per openbaar vervoer

Met het vliegtuig zijn er meerdere mogelijke vliegvelden aan te vliegen: Zurich, Geneve, Basel of Bern.

Op de vliegvelden kunt u natuurlijk een auto huren, maar u kunt ook verder reizen met de trein naar station Interlaken West. Vanaf luchthaven Bern is het ongeveer een uur met openbaar vervoer naar Interlaken, vanaf de andere luchthavens ongeveer 2 uur. Treinen rijden ieder half uur. Het laatste deel van de treinreis gaat langs de oever van de Thunersee, met een mooi uitzicht op het hooggelegen dorp Beatenberg.

Vanaf station Interlaken West gaat ieder uur de postbus naar Beatenberg en stopt 100 meter van Chalet Urmel. De bus rijdt ieder uur van en naar Interlaken. Gebruik van de bus in het dorp is met de Gästekarte gratis. Vanaf 1 juli 2014 is dit uitgebreid en is het gebruik van de bus van en naar Interlaken, Habkern en enkele routes in Interlaken gratis.

Bereikbaarheid en parkeerplaats Chalet Urmel

Direct aan de dorpsstraat is de parkeerplaats die bij het huis hoort. Vanaf de parkeerplaats is er een verhard voetpad naar het chalet.

Ook is het mogelijk om met de auto bij het huis te komen, handig voor het in- en uitladen. Hiervoor moet u even doorrijden, en direct na de bushalte het weggetje omhoog. Doorrijden naar het eind. Het is niet mogelijk om de auto daar te parkeren, omdat wij daar geen parkeerrechten bij het huis hebben. Wellicht dat dit in de toekomst veranderd.