Voorzieningen

Wat heeft Beatenberg te bieden?

Het belangrijkste wat Beatenberg te bieden heeft is de rust, het uitzicht, de zon en de natuur. Beatenberg is een eenvoudig dorp gebleven, met een beperkt toerisme. Van het vroege voorjaar, tot laat in de nazomer nodigt het berglandschap tot wandelen uit. De bloemenpracht op de alpenweiden is schitterend, maar ook bossen met prachtige herfstkleuren is fantastisch.

Voor gezellige wandelingen loopt de Beatusweg van de deelgemeente Waldegg naar het dorpscentrum. Over een afstand van zo'n vier kilometer leert u op het spel- en belevenissenpad al wandelend de sage van de Heilige Beatus, beschermheer van Beatenberg, kennen. Een biografisch themapad is gewijd aan de bestsellerauteur Erich von Däniken.

Met de kabelbaan is de Niederhorn (1950 m), huisberg van Beatenberg, zowel vanuit het dorp als vanaf de nabije oever van het meer te bereiken. Vanaf de Niederhorn zijn er verschillende wandelroutes te volgen richting dorp of over de Gemmenalphorn naar het naburige plaatsje Habkern. Niet zelden ziet men er onderweg steenbokken en marmotten. Twee trotti-bikeroutes nodigen uit tot flitsende afdalingen naar het dal. Geliefd is de Niederhorn bij hanggliders.

De winkels

De winkels in het dorp bieden alle dagelijkse behoeften. Er zijn 3 kleine supermarktjes, groentewinkeltje, een bakker, een kleine wasserette en nog enkele andere winkels, waar je terecht kunt voor sportartikelen, souvenirs, boeken.

Activiteiten

Sportieve activiteiten die je in het dorp kunt doen zijn onder andere tennis, zwemmen in het overdekte zwembad, midget golf, trimbaan lopen, trotti-lbiken, en nog veel meer!

In de winter natuurlijk aangevuld met allerlei wintersport activiteiten.

Een bezoek aan het plaatselijke toeristenbureau geeft u informatie over alle evenementen en aktviteiten in het dorp en omgeving.

Eten en drinken

Daarnaast heeft het dorp een aantal hotels, restaurants en tearooms, waar het eten op een uitstekend niveau is. Echt uitstekend Zwitsers eten kunt u in Restaurant Riedboden in Beatenberg, en is redelijk betaalbaar.

Hoogtepunten in Beatenberg

Niederhorn - uitzichtspunt boven Beatenberg, vertrekpunt voor kleine en grote wandelingen en mooi skigebied. Vanaf het tussenstation kun je met de trotti-bike (een soort step met grote wielen en remmen) naar beneden. In de winter is van deze route een sleeweg gemaakt.

Beatusgrotten - een van de grootste stelsels druipsteengrotten van Zwitserland, een verlicht gedeelte kan worden bezichtigd.

Thunersee - vanaf het zonneterras Beatenberg met het kabelspoor makkelijk te bereiken. Voor watersport en boottochten.

Hallenbad - is het wat minder weer, dan is een middag in de overdekte zwembad, met sauna en solarium erg lekker. Op sommige dagen wordt het zwembad extra verwarmd. Zelfs vanuit het zwembad is het uitzicht, zoals overal in Beatenberg, fantastisch.

Evenementen

Alpenhoornwedstrijd - de manifestatie op de Alp Chüematte heeft zich in de loop der tijd tot een evenement van landelijke betekenis ontwikkeld (augustus).

«Chästeilet» in het Justistal - een van de aan tradities rijke boerenfeesten in de regio; de tijdens de zomer op de alpenweide geproduceerde kaas wordt onder de vee-eigenaren verdeeld (september).

Veeshow - de foksuccessen van de Beatenbergse boeren worden beoordeeld, de mooiste koe wordt Miss Beatenberg (oktober).