Chalet Urmel

Wat heeft Beatenberg te bieden?

Het belangrijkste wat Beatenberg te bieden heeft is de rust, het uitzicht, de zon en de natuur. Beatenberg is een eenvoudig dorp gebleven, met een beperkt toerisme. Van het vroege voorjaar, tot laat in de nazomer nodigt het berglandschap tot wandelen uit. De bloemenpracht op de alpenweiden is schitterend, maar ook bossen met prachtige herfstkleuren is fantastisch.

Voor gezellige wandelingen loopt de Beatusweg van de deelgemeente Waldegg naar het dorpscentrum. Over een afstand van zo'n vier kilometer leert u op het spel- en belevenissenpad al wandelend de sage van de Heilige Beatus, beschermheer van Beatenberg, kennen. Een biografisch themapad is gewijd aan de bestsellerauteur Erich von Däniken.

Met de kabelbaan is de Niederhorn (1950 m), huisberg van Beatenberg, zowel vanuit het dorp als vanaf de nabije oever van het meer te bereiken. Vanaf de Niederhorn zijn er verschillende wandelroutes te volgen richting dorp of over de Gemmenalphorn naar het naburige plaatsje Habkern. Niet zelden ziet men er onderweg steenbokken en marmotten. Twee trotti-bikeroutes nodigen uit tot flitsende afdalingen naar het dal. Geliefd is de Niederhorn bij hanggliders.

 

De winkels:

De winkels in het dorp bieden alle dagelijkse behoeften. Er zijn 3 kleine supermarktjes, groentewinkeltje, een bakker, een kleine wasserette en nog enkele andere winkels, waar je terecht kunt voor sportartikelen, souvenirs, boeken.

 

Activiteiten:

Sportieve activiteiten die je in het dorp kunt doen zijn onder andere tennis, zwemmen in het overdekte zwembad, midget golf, trimbaan lopen, trotti-lbiken, en nog veel meer.....

In de winter natuurlijk aangevuld met allerlei wintersport activiteiten.

Een bezoek aan het plaatselijke toeristenbureau geeft u informatie over alle evenementen en aktviteiten in het dorp en omgeving.

 

Eten en drinken:

Daarnaast heeft het dorp een aantal hotels, restaurants en tearooms, waar het eten op een uitstekend niveau is. Echt uitstekend Zwitsers eten kunt u in Restaurant Riedboden in Beatenberg, en is redelijk betaalbaar.

 

Hoogtepunten in Beatenberg:

 

Evenementen:

 

omgeving3

Uitzicht

Koe

Zwitserse koeien

beatenberg

Niederhornbahn

beatenberg

Beatenberg en de Thunersee

avond

avondlicht

© www.urmel.nl