Chalet Urmel

Zwitserland vakantieland

vlag

Zwitserland is een vakantieland bij uitstek met veel natuur en een heerlijk landklimaat. Niet te warm, en niet te koud. 's Zomers veel zon, en 's winters veel sneeuw. Vaak is het windstil, of een hele lichte bries. De bergen spreken natuurlijk voor zich. Zwitserland heeft de naam duur te zijn, maar daar staat tegenover dat het een uniek vakantieland is. Het land biedt veel voor zijn toeristen, en allerlei voorzieningen en activiteiten zijn goed georganiseerd. Toegegeven: het gebruik van treinen en bergbanen is vrij prijzig, maar Zwitserland biedt voor toeristen een aantal voordeelkaarten, waarmee dit toch redelijk betaalbaar blijft.

 

Het Berner Oberland:

In kanton Bern ligt het Berner Oberland, ongeveel midden in Zwitserland. Het Berner Oberland ligt aan de noordkant van de Alpen, dichtbij de machtige reuzen van 4000 meter hoog, zeer imposant! De bekendste zijn de Eiger, Mönch en Jungfrau, vanuit het chalet en vanaf het balkon blijf je er naar kijken. Interlaken is een middelgrote stad, gelegen op zo'n 500 meter boven zeeniveau, tussen de twee meren: de Thunersee en de Brienzersee.

 

De Jungfrau Region:

In de Jungfrau Region bevindt zich een van de grootste beschermde natuurgebieden van Zwitserland, 72 watervallen, schitterende dalen, groene bergweiden, en eenzaam gelegen berghutten. Hier kun je genieten van de zuivere berglucht, de intensieve natuur om je heen, traditionele gastronomie, eenvoudige-gezellige en luxueuze-komfortabele accomodatie en de veelzijdige sportmogelijkheden.

Landschappelijk ongeėvenaard zijn de drie toppen Eiger, Mönch und Jungfrau en de wereldattractie, decor in een van de James Bond 007 films, de „Piz Gloria“ (Schilthorn op 3000 m). Spektakulaire Bergbanen brengen je naar de toppen; sinds 1912 is de Jungfraubahn het hoogstgelegen treinstation van Europa „Top of Europe“ (3454 m).

Uitzicht

Uitzicht

natuur

Trein naar Jungfraujoch

omgeving

Lauterbrunnental

© www.urmel.nl